Fusion Best ‑

Aco Pejović

Aleksandar Aco Pejović srpski je pop-folk pjevač rođen 18. 04. 1972. godine u Prijepolju. Završio je srednju glazbenu školu „Vasa Pavić“ u Podgorici. 
Svoj prvi javni nastup imao je 1993. godine s grupom ‘Trag’ iz Prijepolja, na festivalu ‘Beogradsko proleće‘. 

 Izdao je svoj prvi album za Best Records 2000. godine. Na prvom albumu nalazile su se pjesme: „Vidaš li je druže“, „Crni rob“, „Prolaze dani“, „Prolaze noći“ i druge. Iste godine, dobio je nagradu „Oskar popularnosti“ kao debitant. Uslijedila su brojna gostovanja po zemlji i inozemstvu. 
 
Nakon toga, 2002. godine objavio je svoj drugi album pod nazivom „Prevara“. Nastavio je svoju suradnju sa Zlajom Timotićem i ovog puta, surađivao je sa izdavačkom kućom „Music Star Production“. Izdvajaju se pjesme „Pet minuta“, „Ne diraj mi noći“, kao i pjesma „Prevara“ za koju je snimio i svoj drugi spot u karijeri. 
 
Aco je nastavio svoj uspon na estradi i 2004. godine snimio je svoj treći album „Opušteno“. Iste godine nastupao je na „Budvanskom festivalu“ i osvojio 2. mjesto po glasovima publike i 4. mjesto po glasovima žirija. Pjesma „Opušteno“ za koju je Aco snimio spot osvaja i dvije nagrade: „Zlatni melos“ i „Melco“. U Vršcu na manifestaciji „Dani estrade“ dobio je nagradu za hit godine. S trećeg albuma izdvaja se i pjesma „Taksi“ za koju je snimio spot sa Dejanom Milićevićem. 
 
Dvije godine kasnije, uspješno je završio i svoj četvrti album koji je izdao za „Grand produkciju“. Najpopularnije pjesme s ovog albuma su „Neverna“, „Jelena“, „Litar krvi“, „Spavaš li“ i druge. Njegov sljedeći album izdan 2008. godine za „Grand produkciju“ broji osam hitova, kao što su: „U mojim venama“, „Seti me se“, „Uvenuće jasmin beli“ i druge. Slijede albumi „Nema te, nema“, 2010. godine, a zatim i album „Sve ti dugujem“ izdan tri godine kasnije. 
 
Ispred 21.000 obožavatelja, 2013. godine, Aco Pejović održao je veliki solo koncert u beogradskoj Areni na kojem je premijerno otpjevao duet sa Zoricom Brunclik. Iste godine predstavlja duet s bendom Ministarke koji je izazvao oduševljenje kod publike širom zemlje i regije – „Poplava“. U lipnju 2014. godine izdaje novi hit duet, ovoga puta s Tropico Bendom – „Neko treći“. 
 
Osmi studijski album Pejović je objavio 2015. godine pod imenom „Parče neba“. Na njemu se našlo devet novih i jedna bonus pjesma. 2016. godine objavio je singl „Nisam pao“. Pjesmu je pratio zanimljiv i originalan spot kojeg je do sada na YouTubeu pogledalo preko 30 milijuna ljudi. Sljedeće godine Aco je svojoj publici predstavio dva singla – „Litar vina litar krvi“ i ‘Šteta za nas‘. Prvi je otpjevao s Aleksandrom Prijović. 2017. godine Pejović predstavlja baladu „Šteta za nas“. 

Singlom „Fatalna doza“ koji je objavio u 2018. godine podijelio je svoju publiku na one koji su bili oduševljeni i one kojima se novi zvuk nimalo ne sviđa. Riječ je o pjesmi koju je pisao bosanskohercegovački dvojac Jala Brat i Buba Coreli, a koja je za samo nekoliko puta mjeseci na YouTubeu preslušana preko 20 milijuna puta. Kako sam pjevač kaže, znao je da će reakcije biti podijeljene, ali mu je upravo to bila namjera. 

Duetsku pjesmu „Blud i nemoral“ koju je 2018. godine snimio s Editom Aradinović, bivšom članicom benda Ministarke, Aco se po mišljenju mnogih vratio melodiji po kojoj je postao prepoznatljiv u regiji. Singlom „Dobrodošle suze moje“ oduševio je ljubitelje njegovih ranijih pjesama, dok je pjesmu ‘Muzej‘ očigledno posvetio mlađim slušateljima koji vole suvremeni zvuk u pop-folk pjesmama. Iste godine održao je dva koncerta u beogradskoj Areni. Prvi 22.11.2018. godine, dok je drugi bio 17.12.2018. godine.

Sljedeće godine publiku je počastio singlom „Ne pitaj“ koju potpisuju Milan Miletić i Saša Nikolić. U rujnu 2021. godine, u sklopu filma „Toma“, posvećenom Tomi Zdravkoviću, izlazi pjesma „Ponoć“, koja doživljava veliki uspjeh, a koju je upravo Pejović otpjevao u duetu sa Suzanom Branković. 

U više od 20 godina dugoj karijeri Aco Pejović nastupio je širom svijeta. Pjevao je na velikim binama u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori i BiH, te diskotekama i klubovima u inozemstvu.