Fusion Best ‑

Aleksandra Prijović

Aleksandra Prijović rođena je u Somboru 22. 09. 1995.. Svoju glazbenu karijeru započela je vrlo mlada. Još kao djevojčica pokazivala je talent za pjevanjem. Nastupala je na školskim priredbama i društvenim događajima. 2008 godine, sa samo 13 godina sniimila je dvije pjesme „Majko“ i „Boli svaka tvoja reč“ za produkcijsku kuću „Mega Sound“. 

Proslavila se na natjecanju „Zvezde Granda“ 2013. godine i osvojila treće mjesto. Nakon toga objavila je pjesme „Još večeras plakaću za tobom“ za koju je glazbu i tekst pisao Peđa Medenica, a aranžman Enes Mavrić, te duet „Ma pusti ponos“ koji je otpjevala s Amarom Giletom, pobjednikom natjecanja Zvezde Granda. Od tog trenutka njezina karijera počinje rasti vrtoglavom brzinom.
Svojim glasom i pjesmama Aleksandra Prijović osvaja brojne obožavatelje, čemu u prilog govori duga lista dogovorenih nastupa, puni klubovi, ali i dvorane u regiji i širom svijeta. Klubovi u kojima nastupa su prepuni do posljednjeg mjesta, jer Aleksandra Prijović radi fenomenalnu atmosferu gdje god se pojavi. 

2015. godine izbacuje pjesmu „Za nas kasno je“ koja do sada broji preko 70 milijuna pregleda na YouTube-u. Dok u prosincu iste godine snima duet „Šta bi“ sa MC Stojanom koji broji više od 50 milijuna pregleda. Krajem svibnja 2016. izdaje pjesmu „Totalna anestezija“. U travnju 2017. godine izdaje duet s Acom Pejovićem „Litar vina, litar krvi“. 

Aleksandra Prijović je do 2017. godine snimila tri pjesme od kojih je svaka bila jedan od pet najvećih hitova godine. U listopadu 2016. Prijović postavlja domaći rekord u brzini za koju video dostigne millijun pregleda na YouTube-u, zahvaljujući pjesmi „Senke“ koja trenutno ima 38 milijuna pregleda.

Album ‘Testament’ objavljen 06. lipnja 2017. godine postigao je veliki uspijeh, a Aleksandra je potom u sklopu promocije istog, održala brojne nastupe.
Od tada, pa do danas uslijedili su singlovi: „Legitimno“, „Duguješ mi dva života“ i „Dođi sebi“ koji su skupa pregledani više od 80 milijuna puta.
Trenutno radi na drugom studijskom albumu čiji se izlazak očekuje u lipnju 2022. Aleksandra Prijović pripada redu najkvalitetnijih novijih interpretatora s prostora EX-YU.