Fusion Hot ‑

Gazda Paja

Pavle Bošković, poznatiji kao Gazda Paja rođen u Beogradu, 03.12.1987., balkanski je hip-hop umjetnik. S ritmovima kao što su trap i tropical, eksperimentira sa zvukom i istražuje nove valove urbane kulture, istovremeno održavajući komercijalni uspjeh. Zahvaljujući svom jedinstvenom rap stilu i pisanju pjesama koji odražava život u Srbiji – njegovi su singlovi bili na vrhu ljestvica i u regionalnom trendu. 

Do drugog desetljeća karijere i Pajine stalne dominacije ljestvicama, nastavio je sa svojim trudom i nastupima, stvarajući više dueta. Dobitnik je „MAC-ove“ nagrade za najbolju suradnju s Jelenom Karleušom, jednom od najpoznatijih srpskih pjevačica i medijskih osoba. 

Njegova pjesma „Čke beogradske“ i dalje je hit, iako je lansirana prije desetak godina. Duet „Auslander“ s THCFom ima preko 50 milijuna pregleda na YouTubeu, a singl „Princ Belvedere“ preko 20 milijuna pregleda! Pjesma „Dizel“ bila je jedan od soundtrackova za poznati film „Južni vetar“ te prikupila više od 60 milijuna streamova na svim platformama. Najnoviji singl „Fila i Air Max“ postao je TikTok senzacija. 

Osim vjernih fanova na Balkanu, većina njegovih obožavatelja je u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj, gdje često ima nastupe i koncerte. Zahvaljujući podršci obožavatelja diljem Europe, uspio je biti među najpopularnijim srpskim hip-hop izvođačima.