Fusion Hot ‑

Hurricane

Grupa Hurricane osnovana je 2017. godine na Karipskom otočju Saint Martin (Sveti Martin) čiji sastav čine Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević.  

 Zoran Milinković, koji godinama unazad brendira sve najljepše iz Srbije i to pod motom ‘Serbian BREND’, osnovao je ovu glazbenu grupu. 

 Neobičnim nazivom njihove prve pjesme “Irma, Maria” kako su se zvala dva razorna uragana poslje kojih su Karibi pretvoreni u ogromnu ruševinu, ova grupa skrenula je pažnju na sebe, srpsku glazbu i ljepotu, ali i razrušeni St. Martin i druge djelove Kariba kojima je neophodna obnova. Tako je ova grupa i dobila ime Hurricane.     

U protekle tri i pol godine, djevojke iz grupe Hurricane svojom pojavom i pjesmama internacionalno su primjećene u okviru čega njihove pjesme emitira preko 100 svijetskih radio postaja. Grupa Hurricane snimila je 9 pjesama na engleskom jeziku:  

2018:  “Irma, Maria”, “Personal”, “Feel Right”, “Should’ve Listened, Who To Love”,  

2019: “Liar, “Pain in your eyes”, “Magic Night”                                                                                     

2020: “Roll the dice”, “Guallame El Pantalon” (na španjolskom jeziku)       

2021: “Want Ya” , “Set the world on fire”                                                     

2019. godine grupa Hurricane izdaje svoj prvi singl na srpskom jeziku pod nazivom “Favorito”, autora Darka Dimitrova, čiji tekst potpisuje Milan Radulović Laća. Pjesma je doživjela veliki uspjeh i zapaženost na glazbenoj sceni što potvrđuje više od 88 milijuna pregleda na YouTube-u.  Ubrzo nakon toga snimile su i drugu pjesmu pod nazivom “Avantura” kantautora Nemanje Antonića i tekstopisca Kosane Stojić, koja trenutno broji više od 30 milijuna pregleda na YouTubeu. Treća pjesma, ‘Brzi prsti’ izlazi u prosincu iste godine, te broji vise od 20 milijuna pregleda.

Nastupale su širom Europe. U Stark Areni nastupale su kao predgrupa srpskoj pjevačici Mayi Berović, a u sklopu PhiBrowsa, nastupale su zajedno sa Gianlucom Vacchi-jem, u Belexpo centru u Beogradu.                                                                                                                                                

U prosincu 2019. godine snimile su dvije pjesme za američko tržište u Universal studiju u Los Angelesu. Producent tog projekta bio je Bryan Todd koji je radio pjesme svijetskim zvijezdama kao što je Miley Cyrus. Prva pjesma tog projekta “Roll the dice” izdana je 2020. godine u ožujku, čiji je spot posvećen zemljama cijeloga svijeta koje je pogodila pandemija Covid-19. 

Grupa Hurricane snimila je pjesmu “Hasta la vista” za festival Beovizija, kantautora Nemanje Antonića, sa željom da brane boje Srbije na Euroviziji u Rotterdamu 2020. Godine, te da Srbiju predstave u novom, suvremenom i kvalitetnom zvuku što su i ostvarile pobjedom na Beoviziji. Ubrzo je izdana i engleska verzije pjesme. Zbog pandemije Covid-19, Eurovizija te godine nije održana. 

Prvi duet “Tuturutu”snimile su 2020. godine s MC Stojanom. Pjesma trenutno broji preko 77 milijuna pregleda na YouTube-u. Nakon toga izbacuju pjesme “Folir’o”, “Lopove” kao i obradu poznate pjesme “Čaje Šukarije”.
2021. godine ponovo imaju priliku predstavljati svoju državu na Eurosongu s pjesmom ‘Loco Loco’ koja osvaja 15. a po glasovima publike 9. mjesto. Nakon toga izlaze hitovi “Do neba”, “Legalan”, “Ajde bre” kao i  balada “Koraci”. 

2022. godine objavile su prve službene akustične verzije pjesama “Koraci”, “Ajde bre” i “Legalan”. 

Grupa aktivno nastupa po Srbiji, regiji i Europi, a sprema se i za američku turneju.