Fusion Best ‑

Nina Badrić

Nina Badrić, jedna od najpopularnijih hrvatskih i regionalnih pjevačica, rođena je 4.7.1972. godine u Zagrebu gdje živi i danas.

Kao djevojčica od devet godina počinje pjevati u zboru Zvjezdice, kasnije i prateće vokale izvođačima poput Prljavog kazališta i Parnog valjka. Pjevušeći uz radio u butiku u kojem je radila, čuo ju je Dino Dvornik. Sutradan je sa njom obišao više diskografskih kuća. 1994. godine predstavlja se široj publici i godinu dana nakon izdaje svoj debitantski album „Godine nestvarne“. 1997. godine slijedi nagrađivani album „Personality“ sa hitovima „Trebam te“, „Ako odeš ti“i „Ja za ljubav neću moliti“ za kojeg je 1998. godine osvojila nagradu Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji album pop i zabavne glazbe.. Dvije godine nakon snima treći album „Unique“. Četvrti album naziva „Nina“ izdaje 2000. godine i najavljuje ga uspješnim singlom „Nek ti bude kao meni“. Za istoimeni album 2001. godine osvaja još jednu nagradu Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

2003. godine Nina objavljuje kompilaciju naziva „Collection“, a kasnije iste te godine i studijski album „Ljubav“ koji na sebi nosi hitove „Čarobno jutro“ i „Takvi kao ti“ sa kojim je Nina 2004. Godine uzela 4 nagrade Porin. Velikim humanitarnim koncertom na Valentinovo 2005. godine obilježila je dotadašnji tijek svoje karijere, te snimku koncerta objavila na nosaču zvuka pod nazivom „Ljubav za ljubav – live“.

Iduće dvije godine pripremala je album sniman u Londonu koji izlazi pod nazivom „07“. Na sebi ima nagrađivanu pjesmu „Da se opet tebi vratim“ i „Dodiri od stakla“. 2011. godine izlazi album „Nebo“ sa pjesmama „Moje oči pune ljubavi“ i „Dat će nam Bog“. 2012. godine osvaja Doru i predstavlja Hrvatsku na Euroviziji sa pjesmom „Nebo“. Od tada izdaje singlove koje je 2021. godine okupila u kompilaciji „Dani i godine (Best of 2014-2021)“. Istoimena pjesma „Dani i godinete „Rekao si“ ustoličile su Ninu kao jednu od najvećih regionalnih zvijezdi, te su joj donijele nagradu Bilo Naroda, 2017. I 2019. godine. 2018. godine osvojila Večernjakovu ružu u kategoriji glazbenik godine, a 2019. i 2022. godine osvaja Zlatni studio kao pjevačica godine.

Nakon obljetničkog koncerta u pulskoj Areni 2016. godine, zabilježila je i svoj koncert u Areni Zagreb 2020. godine koji je izašao na nosaču zvuka.