Fusion Best ‑

Saša Matić

Aleksandar Matić, poznatiji Saša Matić srpski je pjevač folk glazbe. Rođen je 26.04. 1978. godine u Bihaću. Od malih nogu Saša je pokazivao sklonosti prema glazbi, a potom se kroz odrastanje obrazovao u beogradskim glazbenim školama.  

 Neki od njegovih najpopularnijih hitova su „Maskara“, „Kad ljubav zakasni“, „Nije ljubav fotografija“, „Otišao vratio se“, „Neke ptice nikad ne polete“, „Anđeo čuvar“, „Ruzmarin“, „Kralj izgubljenih stvari“, „Ko te ljubi ovih dana“, „Poklonite mi nju za rođendan“, „Ne znam ja muški da poginem“, „Samo ovu noć“, „Lagala je grade“, „Noći u Sibiru“, „Sve bi ja i ti“, „Po mom srcu gaziš“ i mnoge druge.  

Prvi album „Maskara“ objavio je 2001. godine.
Već sljedeće godine, 2002., album „Kad ljubav zakasni“ potvrdio je Sašinu poziciju na estradnom nebu.  lbum „Zbogom ljubavi“ objavio je već u svibnju 2003. godine.  U kolovozu 2005. godine izlazi i album „Anđeo čuvar“.  Dvije godine kasnije izlazi album „Poklonite mi nju za rođendan“.  

Iako je bilo poprilično teško konstantno održati taj nivo kvalitete pjesama na svim albumima, Saša je u tome uspio i na svakom njegovom albumu pjesme su se izdvajale kao mega hitovi. U prosincu 2009. godine objavio je album „Nije meni ova noć2, a u srpnju 2011. „Zajedno“. Album „Zabranjena ljubav“ došao je u kolovozu 2015. godine.  

2017. godine izbacio je album „Ne bih ništa menjao“, dok je njegov posljednji album „Dva života“ izašao u prosincu 2021. godine  

Saša Matić poznat je kao pjevač koji osim svojih hitova, ima izuzetno popularne duete. Za najnoviji album „Dva života“ Matić je snimio dva dueta. Prvi – „Oko moje“, s poznatom srpskom pjevačicom Milicom Pavlović. Dok je drugi duet, „Ti i ja“ na istom albumu snimio s popularnom hrvatskom pjevačicom Jelenom Rozgom.
Pjesma „Ko si ti“, duet Saše Matića s pjevačicom Aleksandrom Prijović, postala je mega hit. Pjesma čiji je spot objavljen krajem svibnja 2018. godine, do danas broji preko 80 milijuna pregleda na YouTubeu.  

S grupom Ministarke snimio je duet 2015. godine. Pjesma „Zver“ dobila je simpatije publike i pokupila milijunske preglede. Pjesmu „More tuge“ s popularnom pjevačicom Severinom snimio je 2014. godine. Pjesma „Mešaj, mešaj mala“ duet je Saše Matića i Rade Manojlović, objavljena 2010. godine. S Cvijom je snimio spot 2011. godine, a pjesma se zove „Reci brate“. 
S Jelenom Karleušom snimio je duet 2004. godine. Pjesma „Ne smem da se zaljubim u tebe“ postala je mega hit.  Prvi duet Saša je snimio s Janom 2001. godine. Riječ je o pjesmi „Dođe mi da vrisnem“.  

 

Prve nagrade za njegov rad stigle su 2003. godine na Budvanskom festivalu i festivalu na Ohridu – „Ohridski trubaduri“. Pjesma „Sve je na prodaju“ je pobjednička pjesma Grand festivala 2006. godine. Za pjesmu „Nije ljubav trag na hartiji“ dobio je prvu nagradu žirija na Grand festivalu 2010. godine. Na radijskom festivalu u Srbiji 2013. dobio je nagradu za pjesmu „Nađi novu ljubav“.  

 U svojoj bogatoj karijeri Saša Matić je nastupao svugdje po regiji i svijetu. 17.02.2012. godine Saša je povodom deset godina svoje karijere održao koncert u prepunoj zagrebačkoj dvorani „Cibona“. U godinama koje su sljedile nizali su se hitovi, a Saša je sa svakim albumom postavljao neke nove standardne. Punio je klubove, diskoteke i dvorane diljem Europe.

 08.03.2016. godine za Dan žena, odlučio je počastiti svoje slušatelje s koncertom u najvećoj dvorani na balkanu, Kombank Areni. Dan nakon, Saša je sve za koje je Kombank Arena bila premala pozvao na svoj 15. estradni rođendan u Sava Centar.
Nakon takvih uspjeha, Saša je 21.05.2016. godine održao koncert u zagrebačkom hramu kulture „Vatroslav Lisinski“, 18.11.2016. godine oborio je sve rekorde posjećenosti dvorane Mejdan u Tuzli. A 10.12. iste godine, Olimpijska dvorana Zetra u Sarajevu nikada nije bila punija.
2018. godine, povodom Dana žena Saša se ponovno vraća u Beograd. 08.03. i 09.03. Štark Arena bila je prepuna. Dio prihoda u beogradskoj Areni koja nije mogla primiti niti jednu osobu više od ogromnog broja ljudi koji je došao na koncert, Saša je dao za dječje odjeljenje Instituta za onkologiju.
Arene su zavoljele Sašu, a i Saša njih. Tako je 15.12 i 16.12. iste godine, održao koncerte za zagrebačku publiku u prepunoj Areni Zagreb. Karte za oba koncerta rasprodale su se u rekordnom vremenu. U 2021. godini, godini u kojoj Saša obilježava 20 godina karijere. Saša je svim svojim obožavateljima poklonio deseti po redu album pod nazivom „Dva života“. Te u sklopu toga i novi koncert u zagrebačkoj Areni, 21.10.2022. godine.