Fusion Best ‑

Željko Samardžić

Željko Samardžić je rođen 03.10.1955. godine u Mostaru. Na sebe je skrenuo pažnju na festivalu Prvi aplauz koji je održan 1973. godine u Banja Luci sa pjesmom „Moja Marija“. Od 1992. godine karijeru nastavlja u Beogradu, a 1995. na Budvanskom festivalu dobiva nagradu stručnog žirija za interpretaciju pjesme „Sipajte mi još jedan viski“.

Od te godine koja je bila prekretnica u njegovoj karijeri redaju se mnogi hitovi poput „Grlice“, „Da me nije“, „Slutim“, „Dobar dan tugo“, „Stari lav“, „9000“, „Ljubavnik“, „Stani mi na crtu“, „Ljubavna adresa“, „Mesec u vodi“,“ U ime ljubavi“, pa sve do hitova kao što su „Baš šteta“, „Nisi ti za male stvari“, „Oči tvoje“ i druge, sa njegovog posljednjeg snimljenog albuma „Mila“. U svojoj bogatoj karijeri Željko Samardžić ima snimljene mnoge duete, jedni od njih su „Aleje ljubavi“ sa Crvenom jabukom, „Ima nade“ s Jelenom Rozgom, „Šteta baš“ sa Nedom Ukraden.

Kao potvrda svega stižu mnogobrojna priznanja poput Oskara popularnosti, Melka i drugih.

Do danas je snimio 14 albuma u izdanju renomiranih diskografskih kuća koji su se prodali u preko 3.000.000 primjeraka.

Željko Samardžić od 1996. godine održava svoje solističke koncerte širom prostora ex Yu, Europe, Amerike, Kanade i Australije, a samo u Sava Centru u Beogradu je održao 40 koncerata, te još 5 koncerta u beogradskoj Areni. Velike koncerte održao je i u Sarajevu, u Skenderiji i Olimpijskoj dvorani Zetra, u Zeničkoj Areni, Skopskoj VIP Areni „Boris Trajkovski“, Spaladium Areni, a nakon 12 godina 02.04.2022. godine ponovno je napunio Arenu Zagreb.